четвер, 23 червня 2022 р.

23 червня працівники відділу інформаційно-бібліографічної роботи та АБП долучились до Творчої онлайн-лабораторії "Бібліотека − провайдер сучасних послуг для дітей". Організатор події: Хмельницька обласна бібліотека для дітей імені Т.Г.Шевченка.

Пропонуємо вам ознайомитись з корисними ресурсами, на яких наголошували учасники Творчої лабораторії:

Актуалізація фондів бібліотек для дітей в умовах збройної агресії Російської Федерації  (Загоруйко Н.)

Книга — це зброя (Круглов В.)

Інноваційні форми організації співпраці з дітьми в бібліотеках 

Безпека в цифровому середовищі (Карякіна Т.)

Творча онлайн-лабораторія для завідуючих бібліотеками для дітей, відділами обслуговування дітей ЦБ та центральними бібліотеками ТГ відбулася на платформі Zoom.

У лабораторії взяла участь генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України – Алла Іванівна Гордієнко. Акцентуючи увагу на важливій ролі дитячих бібліотек в умовах сьогодення, Алла Іванівна закликала колег бути активними та вчасно реагувати на вилучення російськомовних книг з фонду бібліотек.

Про особливу роль національно-патріотичного виховання та пріоритетність даного напряму роботи зазначила заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів НБУ для дітей – Шамаріна Тетяна Василівна.

Досвід роботи в умовах воєнного стану презентували і колеги з обласних бібліотек для дітей, партнери з Конструкторського Бюро Бібліотекарів – завідувачка науково-методичним відділом Львівської обласної бібліотеки для дітей – Сташко Любов Стефанівна та заступник директора Тернопільської обласної бібліотеки для дітей – Чайківська Надія Андріївна.

Працівники обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка презентували сучасні послуги та корисні орієнтири у роботі з читачами, а також акцентували увагу на основних правилах безпеки у медіасередовищі, інформаційно-комунікаційну діяльність у період війни та розповіли про дієві механізми вилучення російської літератури з фондів бібліотеки.

Обмінюючись думками, колеги розповіли про те, як ведеться робота у їхніх закладах, поділилися враженнями та підтримали рішення щодо вилучення творів російських авторів не лише з шкільної програми, а й з фондів бібліотеки.

Джерело