вівторок, 9 лютого 2021 р.

 


Жуль Верн (8 лютого 1828 - 24 березня 1905) — класик науково-фантастичної та пригодницької літератури.

Багато передбачень автора стали дійсністю.

За кількістю іншомовних перекладів Жуль Верн поступається тільки Агаті Крісті.

Його ім’ям названо кратер на Місяці та космічний безпілотний корабель.

Книги Верна виходили регулярно впродовж 40 років. Серед них – романи, повісті та оповідання про космічні, навколосвітні, повітряні та підводні подорожі.

Українською видано значну частину спадщини класика.

Особливості творів автора

Насамперед не можна не відзначити незламну віру автора у велич людської думки і духу. Науковий прогрес у творчості письменника має романтичний ореол: усе відбувається заради блага людини. А серед персонажів переважають благородні, доблесні герої і дивакуваті вчені.

І лише у пізніх романах з’являються перші ознаки страху перед тим, що людство може згодом використовувати досягнення науки не на користь.

Прочитати книги Жуля Верна ви можете в нашій бібліотеці.

         

    Жуль Верн.  Діти капітана Гранта. – Х., 2017. – 560 с.

Жуль Верн – видатний французький письменник, класик науково-фантастичної та пригодницької літератури, чия творча спадщина налічує 115 великих томів. Ця книга відкриває трилогію. Її герої вирушають у ризиковану мандрівку морем на пошуки людини, долають серйозні перешкоди, потрапляють у страшні ситуації, протистоять людській бідності та жорстокості.

 


    Жуль Верн. П’ятнадцятирічний капітан. – Т.,  2016. – 408 с.

"П’ятнадцятирічний капітан" — роман французького письменника Жуля Верна, вперше опублікований у 1878 році.

Сюжет роману починається тим, що майже весь екіпаж китобійного брига "Пілігрим" гине в сутичці з китом. Після загибелі матросів Діку Сенду, п’ятнадцятирічному хлопчині, доводиться стати капітаном судна. 


    Жуль Верн. Таємничий острiв. –  Х., 2004. – 560 с.

Хто у дитинстві не мріє про пригоди, мандрівки у далекі краї? Разом героями Жуля Верна ви потрапите на безлюдний острів у Тихому океані й дізнаєтеся, як завдяки мужності, витривалості, силі людського духу можна здолати всі негоди й вижити у найскрутніших умовах.



Жуль Верн. Найкращі історії для хлопчиків. – К., 2020. – 384 с.

До цієї збірки увійшли шість захопливих пригодницьких класичних оповідань. Невеликі за обсягом тексти і дотепні малюнки не залишать байдужими до читання жодного читача.

 


Жуль Верн. 20 000 льє під водою. – Т., 2010. – 299 с.

Мабуть, чимало вчених і винахідників обрали професію, начитавшись у дитинстві Жуля Верна, адже дитяче бажання стати такими сміливими та розумними, як і герої Жуля Верна, залишилося у багатьох на все життя.

В одному з найпопулярніших своїх романів письменник яскраво змальовує розмаїття підводного світу. Він мріє про апарат, у якому люди зможуть занурюватися у морські глибини. Майже все, описане геніальним письменником, вже стало реальністю, але його творами, безсумнівно, захоплюватимуться ще багато поколінь.