середа, 17 травня 2023 р.

Продовжуємо інформувати вас про цікаві періодичні видання з фонду бібліотеки. 

"Локальна історія" — науково-дослідницький історичний проєкт, започаткований у 2013 році. У листопаді 2018 року проєкт почав видавати перший в Україні науково-популярний ґлянець "Локальна історія", журнал виходить щомісячно. 

Метою проєкту було дослідження минулого крізь призму окремих місцевостей: аудіо- та відеофіксація спогадів старожилів — очевидців важливих історичних подій ХХ століття, та "оцифровування" давніх світлин і документів.

Місія проєкту "Локальна історія" була первинно рятівною, команда рятувала те, що зникало — спогади живих свідків подій.

Основною цінністю команди проєкту є українська ідентичність. Це те, заради чого треба знати та розуміти минуле. Це сміливість руйнувати стереотипи та усталені міфи, породжені не лише окупаційними владами, а й окупованим суспільством.

У 2018 році зародилась ідея створення першого в Україні україномовного журналу про українську історію науково-популярного спрямування. Журналу, де був би збережений баланс між академічною історією та історією, написаною доступною та цікавою мовою. Метою створення журналу було дати суспільству зрозумілий та якісний продукт, який би показував, чому історія важлива, чому вона актуальна сьогодні та як може бути використана для проєкцій на майбутнє.  

Так в листопаді 2018 року побачив світ перший в Україні науково-популярний ґлянець "Локальна історія". (Джерело: https://uk.wikipedia.org/)

Запрошуємо всіх у затишні зали нашої бібліотеки насолодитися читанням (Черкаси, Хрещатик, 200)!