понеділок, 21 листопада 2022 р.

Світ уже давно став комп'ютеризований, усі необхідні справи можна робити не виходячи з дому. Це робить життя комфортним та економить час. “ чудова можливість отримати досвід та знання в галузі цифрової грамотності.

Пропонуємо добірку платформ, які допоможуть вдосконалити навички й оволодіти новою професією

 Дія. Цифрова освіта – платформа з цифрової грамотності, створена Міністерством цифрової трансформації України. Кожного місяця випускає нові освітні серіали, у яких можна знайти відповіді на питання: як попередити кібератаку або кібершахрайство, ефективно захистити приватні дані, розібратися у функціонуванні безкоштовних сервісів Google тощо. Після перегляду серії пропонують пройти невелике тестування – для кращого засвоєння теми, а потім отримати сертифікат, що підтверджує здобуті навички та може допомогти під час працевлаштування.

 Prometheus – одна з найбільших платформ відкритих онлайн-курсів в країні. Викладачі з України та світу допомагають отримати новітні навички у будь-якій сфері.

За сім років у сфері освіти платформа назбирала більш як 250 курсів на різноманітні теми: побудова бізнесу, дизайн, журналістика, програмування, англійська, місцеве самоврядування. Звісно, що це не весь перелік, адже ще є безліч лекцій з підвищення кваліфікації. Теж надає сертифікати.

 EdEra – Educational Era – студія онлайн-освіти, яка розміщує уроки та курси на різні теми (медіаграмотність, гендерно орієнтоване врядування, як стати підприємцем тощо), створює спецпроєкти, інтерактивні підручники.

Принцип навчання не відрізняється від інших порталів: відео-лекції, завдання, перевірка знань, іспит, сертифікат.