пʼятниця, 28 жовтня 2022 р.

  Шановні друзі, в рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності з 24 по 31 жовтня ви маєте нагоду долучатись до різноманітних  ініціатив, які допоможуть вам впевнено почуватись в медіапросторі.

Сьогодні ми пропонуємо вам пограти в онлайн-гру "Breaking Harmony Square"

    Що таке Сквер Гармонії?

Сквер Гармонії – це гра про фейкові новини. Місце дії – ідилічний Сквер Гармонії, довкола якого живуть мешканці, які дуже переймаються демократією. Вас наймають директором із дезінформації. Протягом 4 коротких етапів ваша робота – порушити мир і рівновагу Скверу, провокуючи внутрішні поділи та нацьковуючи мешканців одних на одних.

Що це за гра?

Мета гри – показати тактику та маніпуляційні прийоми, які використовують, щоб вводити людей в оману, збільшувати авдиторію та грати на соціальній напрузі з політичним прицілом. Сквер Гармонії працює, як психологічна “вакцина” проти дезінформації: збільшує мисленнєвий опір до простих форм маніпуляції, на які можна натрапити в мережі.   

Науковці, які допомагали розробляти гру, виявили, що гра Сквер Гармонії покращує здатність ідентифікувати маніпулятивні прийоми в дописах соцмереж, збільшує впевненість у виявленні таких прийомів і зменшує бажання поширювати маніпулятивний контент серед друзів. Результати цього дослідження опубліковано в Harvard Misinformation Review тут.

 Кому рекомендовано грати в цю гру?

Гра Сквер Гармонії розрахована на осіб від 15 років. Вона містить незначні покликання на м’які форми насилля (включно з грубою мовою у вигаданій соцмережі без використання обсценної лексики), але не містить контент, який міг би кваліфікуватися як вразливий. У грі є певні прив’язки до реалій справжнього світу, але сценарій повністю вигаданий. Гра максимально інклюзивна і підійде для гравців найрізноманітнішого походження.

 Використання квадрата гармонії в освіті

Натисніть тут, щоб переглянути інструментарій для вчителів.