понеділок, 19 вересня 2022 р.

#Бібліотечний порадник 5

 

Настав час планувати роботу на 2023 рік. Пропонуємо бібліотечним працівникам корисні матеріали до планування:

"Нові умови праці у сучасних реаліях: зміни та доповнення у діючому законодавстві"

Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин"  (№ 2352 – ІХ від 01.07.2022 року)

Трудові відносини під час воєнного стану

Трудові відносини у воєнний час - питання/відповіді

ПОСТАНОВА Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках» від 17 грудня 2021 року № 1982-IX

Постановою Верховної Ради України від 17 грудня 2021 року №1982-IX визначено перелік важливих дат, які відзначатимуться на державному рівні у 2022–2023 роках.

Плануємо роботу публічної бібліотеки на 2023 рік

Калейдоскоп знаменних дат на 2023 рік : інформ.-бібліогр.матеріали / [уклад. : С. Бадрук, Г. Буркацька, В. Вовк, Ю.Круть ; ред. : В. Кучерява, Н. Лінкевич] ; Держ б-ка України для юнацтва.– Київ : [б. в.], 2022. – 113 с.

Щорічне видання «Калейдоскоп знаменних дат» зацікавить інформацією про знаменні події, пам’ятні дати видатних людей України та світу, короткі біографічні та бібліографічні відомості про ювілярів.
Інформаційно-бібліографічні матеріали будуть корисні працівникам бібліотек, викладачам та студентам навчальних закладів, фахівцям культурно-мистецьких закладів та широкому колу читачів.

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2023 рік : довідкове видання / Управління культури, туризму, націонал. і релігій Дніпропетр. облдержадміністрації, Дніпропетров. обл. універсал. наук. б-ка ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія ; упоряд. В. А. Піскун, ред. І. С. Голуб. – Дніпро : ДОУНБ, 2022. – 156 с.

Видання містить хронологічний перелік дат, які відзначає світова спільнота, найбільш важливих православних і народних свят, а також таких, що відзначають в Україні як державні або професійні свята, ювілейних дат видатних історичних постатей і визначних діячів сучасності, найбільш значущих знаменних дат у галузі культури, науки, техніки, літератури та мистецтва. Видання за змістом охоплює весь 2023 рік. Структурно календар поділено за місяцями, а події, що не мають конкретного датування, увійшли до розділу «Дати року». До календаря увійшло близько 1000 дат. Видання містить алфавітно-предметний покажчик. «Календар знаменних і пам’ятних дат на 2023 рік» має на меті поширювати серед загалу інформацію про українську та світову культурну спадщину. Видання стане у нагоді бібліотекарям, викладачам, учителям, журналістам і студентам, які у своїй діяльності або навчанні потребують інформації про ту чи іншу подію, а також усім, хто цікавиться величезним надбанням української національної культури та світової культурної спадщини.

Календар ООН

Книжковою столицею світу-2023 стане Аккра

Пам’ятні дати Черкащини у 2023 році / Управління культури та охорони культурної спадщини Черкас. облдержадмін., Комун. закл. «Обл. універс. наук. б-ка ім. Тараса Шевченка» Черкас. облради ; [уклад. Л. Т. Демченко]. – Черкаси : ОУНБ ім.Тараса Шевченка, 2022. – 37 с. 

Пам’ятні літературні дати Черкащини 2023 року