неділя, 27 лютого 2022 р.

 

Коли в серце закрадається тривога, нерідко в нагоді стає досвід чужих життєвих історій. Пропонуємо вам підбірку книжок про сильних духом людей.

"Життя Пі" Янн Мартель

"Життя Пі" — роман-притча, який розповідає історію Пі, сина власника одного індійського зоопарку. Волею долі він, разом із сім’єю, змушений емігрувати до Канади. Під час мандрівки їхній корабель зазнає аварії, і хлопець опиняється в рятувальному човні: сам на сам із тигром, гієною, мавпою та зеброю. Що ж чекає на них попереду? Це непроста історія про віру, випробування долі, боротьбу за виживання, пошуки Бога та про найпотаємніші закутки людської душі.

"Дванадцять років рабства" Соломон Нортап

Це автобіографічний роман-сповідь вільного від народження афроамериканця Соломона Нортапа, який у 1841 році був викрадений работорговцями та проданий на плантації в Новому Орлеані. Дванадцять років він – людина, яка чесно прожила життя, – вимушений був миритися з тими несправедливими нещастями, що випали на його долю, не маючи змоги жодним чином себе виправдати. У Нью-Йорк до родини він повернувся лише у 1853 році. Тоді ж Нортап написав і опублікував свої мемуари про найстрашніший період свого життя.

"Крадійка книжок" М. Зузак

Вражаюча історія, яку розповідає... Смерть! 

До влади в Німеччині прийшли фашисти. Вперше Смерть побачив маленьку Лізель, коли прийшов забрати душу її братика. Він став свідком того, як дівчинка вкрала першу книжку, і зацікавився її долею. Він приходив до її будинку, де, ризикуючи життям, родина переховувала єврея. Він слухав, як Лізель читала книжки під час бомбардувань. Смерть завжди був поруч. Під час останньої зустрічі він розкриє крадійці книжок свою найбільшу таємницю...