вівторок, 6 липня 2021 р.

Всесвітній день поцілунків

 


    Одне з найбільш чуттєвих свят відзначають 6 липня в усьому світі – Всесвітній день поцілунків. Це свято – чудовий привід поцілувати рідних і коханих і нагадати, як сильно ви їх любите.

До Всесвітнього Дня поцілунків пропонуємо добірку книг.

Оксенія Бурлака "Поцілунок був не останній"

Льоля росла в благополучному світі, де були розкішна квартира, яскраві сімейні подорожі, брендовий одяг, дружний клас, ульотні тусовки. А одного дня з усім цим довелося розпрощатися й потрапити в зовсім іншу реальність. Її батька заарештували, і тепер вона й мама живуть з бабусею й дідусем у їхній пошарпаній квартирі. Обірвалися контакти з ліцейними друзями, і навіть найкраща подруга віддаляється. Дуже складно в новій школі. Учителі наче не знають і не здогадуються, як тут нестерпно. Льоля, яка не здатна терпіти знущання жорстоких розбишак, починає "воювати" з ними, нариваючись на гіркі неприємності. Єдина відрада — втеча на дах десятиповерхівки. Цю схованку під небом показав їй Стас — однокласник, який тусується в тій хамовитій компанії. Льоля дізнається, що до проблем у її сім’ї причетний його батько, і розуміє: треба забути про Стаса. А як це зробити, коли з ним так добре і солодко... До мурашок. Драматичні обставини, здається, остаточно роз’єднають Льолю і Стаса. Та в кохання своя логіка: їхній поцілунок був не останній.

Росіо Бонілла "Якого кольору поцілунок?"

Мінімоні може намалювати стільки всього своїми фарбами: червоні сонечка, блакитні небеса, жовті банани… Але жодного разу вона ще не малювала поцілунок. Якого він кольору? Червоний, як смачний томатний соус? Ні, бо червоний - це ще й колір обличчя, коли ти розлючений… Можливо, поцілунок зелений, як крокодили. Вони такі милі...Точно ні! Тому що зелений – це колір овочів, які так не любить їсти Мінімоні! То як же вирішити, якого кольору поцілунок?

Анна Харламова "Поцілунок по-дорослому"

Перше кохання, перший цілунок–знайома мрія? Софія теж усім серцем мріє саме про це. Небанально про банальне–ось про, що ця історія. Хтось хоче отримати:славу, заможного чоловіка, кар’єрний зліт, багатство чи познайомитись з «принцом», а от Софія мріє про речі, які здавалось так легко отримати, але... Її шлях з юних років до дорослої жінки, буде сповнений запитань та відповідей. Життя Софії це шлях пізнання себе, боротьби за щастя, любові та підтримки, дружби та віри у справжнє кохання. Пізнати справжнє кохання–це і є нагорода за терплячість. Кожна дівчина мріє про казку і вона здійсниться, треба просто вірити

Лишега Олег "Поцілунок Елли Фіцджеральд"

До книги визначного українського поета Олега Лишеги (1949—2014) увійшли його есеї про творчість, про витісування торсів із найтвердіших порід дерев, "може, трохи м'якших за слово".

У другому розділі — "America emeralda" — переклади міфів та легенд американських індіанців, щоденник Генрі Торо, вірші Робінзона Джеферса, а також есей та вірш, написані після тривалого перебування Олега Лишеги в гірському Лемонті у Пенсильванії (США).

Ольга Купріян "Солоні поцілунки"

Повість Ольги Купріян "Солоні поцілунки" — про відкриття себе і переживання чотирнадцятилітньої дівчини. Про болісні зміни в її стосунках з однолітками і дорослими. Про перші досвіди самостійності, цілком недитячі розчарування і сльози...