субота, 5 червня 2021 р.

Японська газета "The Mainichi" проростає квітами

 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day) – одна з найважливіших подій екологічного календаря.

    Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля.


Одна з щоденних газет Японії знайшла вирішення проблеми величезної кількості паперових відходів.

Видавець закликає людей після прочитання розірвати газету на дрібні шматочки, покласти їх в землю, а потім полити. Через кілька тижнів зявляться паростки.

Папір, який можна посадити – це не новий винахід. Він являє собою суміш з переробленого паперу, води і насіння. Такий папір виготовляють з матеріалу, який був у вжитку, а насіння додають в процесі варіння целюлози.

Ця концепція була винайдена одним з найбільших рекламних агентств Японії Dentsu Inc, які співпрацюють з The Mainichi. Девіз кампанії: "Mainichi не діє тільки через інформацію, а й вирішує глобальні проблеми".

Ініціативу "Посадити газету" поширюють в навчальних закладах, щоб підвищити серед підростаючого покоління обізнаність про проблеми переробки та важливості утилізації відходів. 

З відкритих джерел