вівторок, 30 березня 2021 р.

Цього року в березні святкує своє 70-річчя журнал "Дивослово"

 

    "Дивослово" – щомісячний науково-методичний журнал. Започатковано його в березні 1951 року як двомісячники "Українська мова в школі" та "Література в школі", після об’єднання їх у 1963 році виходив як місячник "Українська мова і література в школі", від 1994 року – сучасна назва. Призначений для викладачів української мови й літератури.

Матеріал подається в трьох розділах – "Методика викладання мови й літератури", "Мовознавство", "Літературознавство і компаративістика".

Основні рубрики: "Офіційні матеріали", "Особистісно зорієнтоване навчання", "Профільне навчання", "Інноваційний урок", "Науковець – практикові", "Нові підручники й посібники", "Бібліотечка вчителя-словесника", "Література рідного краю", "До мовних глибин", "Позакласна робота", "Музеї України", "Новочасна література".

В часописі друкуються методичні рекомендації, навчальні програми, розробки уроків, матеріали олімпіад, конкурсів, мовні консультації, сценарії виховних заходів, рецензії.

З 1990 р. зосереджує особливу увагу на плеканні любові до української мови, утвердженні її як державної, порушує гострі проблеми її розвитку, захисту; знайомить з помітними явищами культури, роботами українських митців, експозиціями літературних і художніх музеїв.

Запрошуємо до Черкаської центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки ознайомитись з архівом (з 2000 року) та новими номерами журналу "Дивослово".